вівторок, 18 червня 2024 03:25

Не обов'язково їхати в мийку: як і чим відмити салон авто

Не обов'язково їхати в мийку: як і чим відмити салон авто
Навіть за найдбайливішого використання салон автомобіля рано чи пізно потребуватиме очищення. Фото: drossel.ua

Навіть за найдбайливішого використання салон автомобіля рано чи пізно потребуватиме очищення від різних плям і забруднень.

Багато хто звертається в спеціалізовані автомийки, де також надають послуги хімчистки салону. Однак за бажання очистити забруднений салон автомобіля можна самостійно, не вдаючись до дорогих послуг. Для цього підійдуть засоби, які знайдуться буквально в кожному будинку, пише "Главред".

Як очистити салон автомобіля від бруду

Для початку дістаньте з салону авто все непотрібне сміття і мотлох. Це можуть бути старі непотрібні чеки з магазину, порожні банки або пляшки з-під води, кульки, обгортки тощо.

Загляньте під крісла, адже там можуть бути несподівані "сюрпризи". Потім варто виконати сухе прибирання - за допомогою пилососа з різними насадками видаліть пил, бруд і дрібне сміття.

Потім займіться вологим прибиранням і видаленням плям і забруднень. Для цього можна використовувати спеціальний засіб для чищення або поліроль для панелей автомобільного салону. Скло можна очистити спеціальним засобом для миття вікон з ганчіркою з мікрофібри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як самостійно змінити двірники на автомобілі: алгоритм дій

Чим почистити тканинні сидіння в машині

Якщо сидіння авто сильно забруднилися, зручніше буде їх демонтувати і чистити у квартирі або гаражі. Для цього ознайомтеся з інструкцією знімання/встановлення сидінь авто. Ви можете використовувати спеціальні засоби для очищення тканини або скористатися народними засобами.

Зробіть розчин, додавши на літр води дві столові ложки соди. Добре розмішайте і нанесіть розчин на щітку для очищення. Потім активно протріть плями на сидінні до повного зникнення.

Як почистити шкіряні сидіння

Якщо у вашому авто шкіряний салон, скористайтеся перевіреним способом очищення сидінь. Для цього зробіть мильний розчин (у воді розчиніть безбарвне мило - дитяче, господарське, тверде та рідке). Зробіть розчин із теплою водою і спіньте, а потім м'якою губкою або ганчіркою наносьте розчин на місця забруднення, акуратно видаляючи їх.

Чим відмити шкіряний салон

Для очищення шкіряного салону автомобіля скористайтеся одним з ефективних варіантів:

• ганчірка або рушник із мікрофібри;
• шматок замшевої тканини;
• щіткою з м'якою щетиною;
• спеціальний кондиціонер для шкіри.

Правила миття автомобіля влітку дещо відрізняються від зимових.

Їхнє ігнорування може призвести до серйозного пошкодження лакофарбового покриття. Нагадуємо, на що варто звернути увагу під час миття авто, коли на вулиці стоїть спека.

Зараз ви читаєте новину «Не обов'язково їхати в мийку: як і чим відмити салон авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі