пʼятниця, 18 березня 2022 11:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кров і далі литиметься потоками" - в ОП дорікнули Європі

"Кров і далі литиметься потоками" - в ОП дорікнули Європі
Михайло Подоляк. Фото: ОПУ

Європа досі не зробила висновків про агресію російських загарбників, тому українська кров і далі литиметься.

Про це у своєму Telegram-каналі заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"На жаль, Європа досі не зробила обов'язкових висновків. І тому кров і далі литиметься потоками. Ба більше, французький президент Макрон уже прямо говорить про можливість "великої війни" у самій Європі. І що? А нічого... Європейські компанії неохоче йдуть із Росії. Світові банки шукають способи залишитися "сидіти" в російських резервах", - написав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виправдовує свою нерішучість" - Подоляк жорстко звернувся до канцлера Німеччини

При цьому німецькі бізнесмени хочуть вдати, що нічого не відбувається.

"Саме тому зовсім не дивує той факт, що канцлер Шольц, намагаючись виправдати свою нерішучість, пропонує розділити простих росіян і Путіна як автора війни. Ніби це взагалі не одне й те саме. І ніби 200-тисячне угруповання російських солдатів, які у прямому ефірі розстрілюють мирних громадян України, це НЕ громадяни Росії, а їхні сім'ї не живуть там", - додав радник глави ОП.

На думку Подоляка, у Європі це може стати вкрай брехливим і шкідливим трендом.

"Ще й проросійські лобісти активно працюватимуть. Але треба добре пам'ятати головне: офіційно 71% (за уточненими буквально сьогодні даними - 86,4%) росіян категорично підтримують війну проти України та масові вбивства наших громадян. Ще раз уважно подивіться на цифри російського людожерства. І все ж позбавляйтеся ілюзій, наші європейські друзі", - підсумував він.

Олаф Шольц заявив про неприпустимість образ і нападів на росіян. Оскільки за війну в Україні, за його словами, відповідальний тільки президент РФ Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «"Кров і далі литиметься потоками" - в ОП дорікнули Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі