неділя, 07 серпня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Спостерігачі розповіли про активність військової техніки в Білорусі

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь.

На аеродромах помічено Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі, інформує "Беларускі Гаюн". На залізничній станції – колону білоруських БТР, а на трасі – тентовий МАЗ.

"О 7:30 на трасі Р31, Мозир – перетин трас Р31 і Р37, рухався "Урал" Збройних сил Білорусі. О 9:00 на аеродромі "Мачулищі" зафіксували зліт Іл-76 повітряних сил Білорусі, сів він о 12:30. Біля одного з магазинів Fix Price у Мозирі о 14:00 бачили двох осіб у російській військовій формі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: у Генштабі повідомили останні новини

Також на залізничній станції у Смолевичах Мінської області об 11:30 рухався ешелон білоруської техніки у бік Борисова. Загалом понад 12 БТР. Цей же ешелон вже о 14:30 рухався залізницею у Борисові (Мінська область) до ВАТ "140-й ремонтний завод".

"Стан техніки показує, що вона їхала на розконсервацію. Цей же ешелон помітили 5 серпня у Старих Дорогах", – зазначають спостерігачі.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Показали військову активність ворога у Білорусі
Показали військову активність ворога у Білорусі

Учора вдень в Осиповичах Могилівської області рухалася техніка у гаражі 51 абр. ВС РБ на вул. Ювілейній. Її помітили 2 серпня в Осиповичах (пункт №10). Серед техніки – РСЗВ "Ураган" та ТЗМ до нього, РСЗВ "Смерч" та ТЗМ до нього, РСЗВ "Полонез" та пункт управління до нього.

Також білоруський тентовий МАЗ бачили в Іваново. Крім того, щодня їдуть одиничні машини у бік Мохро Іванівського району і назад.

"О 21:15 на трасі М5, перетин трас М8 та М5 – Гомель, рухалися два трали на базі КамАЗ ЗС РФ", – додають спостерігачі.

Російські окупанти використовують територію Білорусі для перекидання диверсійно-розвідувальних груп в Україну, повідомляв Генштаб ЗСУ.

З території сусідньої країни зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів. У Білорусі знову подовжили військові навчання, вони тривали до 6 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі розповіли про активність військової техніки в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі