пʼятниця, 16 серпня 2024 09:08

Союзники знали про операцію ЗСУ у Курській області - The Independent

Союзники знали про операцію ЗСУ у Курській області - The Independent
Українські війська продовжують просуватися у Курській області РФ. Фото: ukrinform.ua

Раптова операція України в Курській області РФ - єдиний спосіб змусити диктатора Володимира Путіна сісти за стіл переговорів у рамках "психологічної" тактики перемоги у війні.

ЗСУ захопили більше російської землі за тиждень, ніж РФ окупувала в Україні за весь рік. Про це у коментарі The Independent сказав радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Видання зазначає, що українські сили неухильно просуваються через кордон до Курської області, захоплюючи міста та села та змушуючи сотні тисяч простих росіян залишати свої домівки. За словами Подоляка, вторгнення показало росіянам суворі реалії війни Путіна.

"Нам потрібно використовувати абсолютно чіткі інструменти, щоб змусити Росію до переговорів. Один із них – військовий інструмент примусу. Тобто нам потрібно завдати Росії відчутних тактичних поразок, крім економічних і дипломатичних засобів. У Курській області ми бачимо оптимізацію цього військового інструменту примусу для примусу Росії до переговорного процесу", - зазначив Подоляк.

Майже 200 тис. росіян у Курській та сусідній Бєлгородській областях, де оголошено надзвичайний стан, були змушені залишити свої домівки та переселитися до тимчасових притулків.

Українські війська взяли російських солдатів у полон, щоб використовувати їх для обміну своїх цивільних та військових. Один український полковник розповів The Independent, що близько 2 тис. російських солдатів потрапили в полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові показали на відео перші години операції в Курській області

Видання зазначає, що Подоляк - перший український чиновник, який офіційно розповів про мотивацію України, що стоїть за вторгненням в Курську область.

"Повинен бути комплекс, безліч інструментів, щоб змусити Росію припинити цю війну. Одного вторгнення буде недостатньо, щоб Путін зрозумів, що війна того не варта. Росіяни не обговорюють війну, і вони взагалі почуваються досить комфортно, тому що десь йде війна, хтось вбиває. Їм цікаво дивитися по телевізору. Але коли війна заходить на територію Росії, вони, звичайно, бояться. Вони шоковані. Це суттєво впливає на психологічний стан Росії. Це також інструмент впливу", - сказав Подоляк.

Тим часом головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський стверджує, що українські війська зайняли понад 600 квадратних кілометрів території Росії, взяли під контроль 80 населених пункти в Курській області та просуваються далі в регіон.

Путіна вторгнення застало зненацька. Наради про операції ЗСУ в Курській області проводяться таємно. Диктатор РФ припиняє будь-які публічні розмови про це. На нещодавній зустрічі курський губернатор Олексій Смирнов почав описувати ступінь контролю України над цією територією, але диктатор різко перервав його, вимагаючи зосередитися на "соціально-економічній ситуації".

Цивільні росіяни вперше гостро відчувають війну. Війська РФ скидають на їхні будинки плануючі бомби, щоб зупинити український наступ. Українці, над чиїми будинками регулярно літали ракети та російські бомби, насолоджуються раптовою помстою.

Однак, Росія продовжує бомбардувати мирних жителів Сумської області України, яка межує з Курською областю. Київ змушений блокувати регіон через побоювання, що російські диверсанти можуть проникнути та спробувати зірвати вторгнення.

За інформацією видання, ключові західні союзники України, включаючи Британію та США, кажуть, що вони не були поінформовані про напад до того, як він стався. Однак, Подоляк припустив, що це не так.

"Є певні речі, які потрібно робити з елементом несподіванки, і це має відбуватися на місцевому рівні. Але були дискусії між партнерськими силами, тільки не на публічному рівні", - заявив Подоляк.

Одним із предметів суперечок між Україною та НАТО є використання далекобійної зброї, яка заборонена для наступальних операцій проти Росії. За словами Подоляка, Україна глибоко засмучена тим, що не може використовувати ракети великої дальності, такі як британські Storm Shadow, глибоко на території Росії.

Під час візиту на Даунінг-стріт у перший тиждень прем'єрства сера Кіра Стармера президент Володимир Зеленський попросив дозволу завдати глибших ударів по Росії, але отримав відмову.

"Я не можу зрозуміти параметри цієї дискусії. Україні потрібно або вразити ціль, звідки наносяться ракетні та артилерійські удари, або мати можливість захищатися з землі протиповітряною зброєю, чого ми не можемо зробити, тому що її не вистачає. Це рішення не має сенсу. Коли зброя передається Україні, це має стати нашою відповідальністю. Ми ведемо всі ці розмови про міжнародне право, але це наш власний вибір, як ми витрачаємо ці ресурси", - сказав Подоляк.

Він впевнений, що якби неофіційну заборону на використання далекобійної зброї було знято, ландшафт війни виглядав би інакше.

"Росія зрозуміла б, що ціна війни занадто висока", - додав Подоляк.

Українські війська увійшли в черговий населений пункт на території РФ. Йдеться про Внєзапноє Курської області, повідомляють аналітики DeepState.

За словами президента Володимира Зеленського, Україна досягає стратегічної мети у Курській області. Зокрема, поповнюється обмінний фонд.

Зараз ви читаєте новину «Союзники знали про операцію ЗСУ у Курській області - The Independent». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі