пʼятниця, 28 жовтня 2022 10:48

Сніг і мороз вже у листопаді: народний синоптик шокував прогнозом

Сніг і мороз вже у листопаді: народний синоптик шокував прогнозом
Температура повітря впаде на початку другої декади листопада. Фото: pixabay.com

У першій декаді листопада в Україні відбудеться плавний перехід від ранньої та зрілої осені у більш пізню.

Народний синоптик Володимир Деркач розповів, якої погоди чекати українцям в останній місяць осені, передає Telegraf.

"На початку наступного місяця погода в країні буде доволі комфортною. Перші дні порадують українців теплом і сонцем. А приблизно з середини листопада прийде похолодання. Задощить, інколи з переходом у мокрий сніг. Температура знизиться, особливо вночі", – заявив синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців здивували прогнозом до кінця тижня

Температура повітря впаде і на початку другої декади листопада. А наприкінці осені сильно похолодає.

"Кілька тепліших та сухих днів можливі у середині місяця. Водночас останні 10 днів листопада знову принесуть зниження температури. Природа проведе репетицію переходу у зиму. Спершу стовпчики термометрів сильно опустяться вночі, а вже за декілька днів і вдень", – додав Деркач.

Закінчення осені буде досить зимовим. Україну можуть накрити невеликі морози, а деякі регіони – навіть досить сильні. Крім того, посиляться опади, які вже здебільшого будуть у формі снігу чи мокрого снігу. Усе залежить від регіону.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться із коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Сніг і мороз вже у листопаді: народний синоптик шокував прогнозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі