четвер, 01 лютого 2024 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зазнали суттєвої втрати на морі - ЗСУ про знищення "Ивановца"

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Ивановец" могли перебувати до 40 членів екіпажу.

Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Ивановец" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному, повідомили ВМС.

Автор: Facebook.com/navy.mil.gov.ua
  1 лютого знищили російський ракетний крейсер "Ивановец"
1 лютого знищили російський ракетний крейсер "Ивановец"

Це досить суттєва втрата для ворога, сказала.

"Враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км", - розповіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На рівні крейсера "Москва" - командувач ВМС ЗСУ розповів про історичний удар по окупантах в Криму

"З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими", - сказали ВМС ЗСУ.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді, зазначили.

Раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС ЗСУ було пошкоджено російський малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

"Ця операція - чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я", - сказали Військово-морські сили ЗСУ.

У ніч на 1 лютого спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищив ракетний катер окупантів "Ивановец". Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень і затонув, повідомило ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зазнали суттєвої втрати на морі - ЗСУ про знищення "Ивановца"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі