понеділок, 12 квітня 2010 12:50

Росіяни не проти брати участь в розробці шельфу Чорного моря

Росіяни не проти брати участь в розробці шельфу Чорного моря

Нафтова компанія ТНК-ВР вивчає можливості видобутку нетрадиційного газу в Україні і участі в розробці шельфу Чорного моря, повідомив виконавчий директор ТНК-ВР Герман Хан.

"Поки ці проекти знаходяться у стадії осмислення і вивчення. Але найближчим часом ми чіткіше сформулюємо свої пропозиції і почнемо наочний діалог", - сказав він в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна" в понеділок.

Виконавчий директор уточнив, що компанію цікавлять "нові проекти, а не вже діючі".

"Інвестиційний клімат в Україні поліпшується... Прем"єр-міністр підкреслив, що всі інвестиції, здійснення яких відбувається прозоро, підтримуватимуться, вітатимуться і захищатимуться", - відзначив Хан.

Він також заявив, що бізнес ТНК-ВР в Україні, не дивлячись на всі комерційні складнощі, має хороші перспективи для розвитку, і компанія планує інвестувати в Лисичанський НПЗ протягом найближчих трьох років $500 млн.

"Ці кошти підуть на збільшення глибини переробки і поліпшення якості нафтопродуктів, що випускаються, до рівня Євро-4", - уточнив Хан.

Як повідомляло агентство, ТНК-ВР в поточному році планує інвестувати в нафтопереробні і роздрібні активи в Україні $137 млн. З них $107 млн будуть направлені на модернізацію виробництва Лисичанського НПЗ, зокрема, на реконструкцію установок гідроочищення дизельного пального, ізомеризації і риформінгу, що з 2011 року повністю перевести завод на випуск бензину і дизельного палива за нормами Євро-4.

За даними компанії, всього з моменту покупки Лисичанського НПЗ в 2000 році вона інвестувала в нього близько $450 млн.

Група ТНК-ВР входить в десятку найбільших приватних нафтових компаній в світі за об"ємами видобутку нафти. Компанія була утворена в 2003 році в результаті злиття нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтогазових активів консорціуму Альфа, Аксесс/Ренова (ААР).

Бізнес групи ТНК-ВР в Україні представлений "ТНК-ВР Коммерс" (керуючий центр оптовою торгівлею нафтопродуктами на внутрішньому і зовнішньому ринках, проведення координованої інвестиційної політики), СП ТОВ "Кершер" (роздрібна торгівля нафтопродуктами) і ЗАТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ, переробка нафтової сировини і виробництво нафтопродуктів).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не проти брати участь в розробці шельфу Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі