пʼятниця, 26 вересня 2008 15:28

Росія і Венесуела створять нафтогазовий консорціум

Міністри енергетики Росії і Венесуели підписали між собою договір про створення спільного нафтогазового консорціуму, повідомляє "Інтерфакс". Дана угода є рамковою. Документ, що обумовлює умови створення підприємства, буде підписаний в кінці жовтня на засіданні міжурядової комісії.

До консорціуму увійде національна нафтова компанія Венесуели PDVSA, а також п"ять російських НК - "Газпром", "Роснефть", ТНК-ВР "Сургутнефтегаз" і "Лукойл". За словами міністра енергетики Росії Сергія Шматко, контрольний пакет в консорціумі належатиме венесуельській стороні. У свою чергу, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що саме його компанія повинна очолити об"єднану структуру.

Міллер додав, що йдеться про сотні мільйонів, або навіть мільярди доларів інвестицій. Глава "Газпрому" також відзначив, що необхідно "визначитися з родовищами, на яких ми працюватимемо". За даними Міненерго, інвестиції обчислюватимуться десятками мільярдів доларів.

Створення організації, за словами Шматко, буде завершено навесні 2009 років.

У липні три російські нафтогазові компанії - ТНК-ВР, "Лукойл" і "Газпром" - підписали угоди з PDVSA про дослідження потенційно багатих нафтою і газом ділянок території країни. Компанії працюватимуть в басейні річки Оріноко.

Угода про створення консорціуму була підписана 26 вересня в Оренбургу під час візиту до Росії венесуельської делегації на чолі з президентом країни Уго Чавесом.
Зараз ви читаєте новину «Росія і Венесуела створять нафтогазовий консорціум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі