середа, 08 листопада 2023 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче відправити на фронт українських військовополонених - ISW

Росія хоче відправити на фронт українських військовополонених - ISW
Командування РФ планує відправляти на війну українських військовополонених. Фото: armyinform.com.ua

Військове командування РФ планує найближчим часом відправити на фронт батальйон "Богдан Хмельницький". Його сформували з українських військовополонених.

Це буде прямим порушенням Женевської конвенції, повідомляє у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на повідомлення російських державних пропагандистських ЗМІ про те, що солдати батальйону "Богдан Хмельницький" склали присягу на вірність Росії і незабаром будуть розгорнуті в Україні.

Формування діятиме у складі угрупування "Каскад" терористичної організації ДНР на території Донецької та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мінують критичну інфраструктуру окупованої частини Херсонщини - ГУР

"Російські джерела стверджують, що командування РФ ставитиметься до військовополонених так само, як і до російських солдатів, і що вони отримуватимуть однакову зарплату та пільги", - повідомляють в ISW.

Перед цим аналітики стверджували, що для служби в батальйоні "Богдан Хмельницький" окупанти "завербували" близько 70 українських військовополонених із різних російських виправних колоній.

На думку аналітиків, українців змусили піти на службу до ворога, що є явним порушенням Женевської конвенції. Вона передбачає, що "жоден військовополонений ніколи не може бути відправлений у зону бойових дій" і не повинен "прийматися на роботу, яка носить шкідливий для здоров'я або небезпечний характер".

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях залучають дітей до співпраці з армією країни-агресорки. Зокрема дітей змушують плести маскувальні сітки та виготовляти окопні свічки, повідомляє Центр національного спротиву.

За прогул таких занять до школи викликають батьків дітей й погрожують позбавити прав.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче відправити на фронт українських військовополонених - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі