середа, 05 вересня 2012 02:56

Російського студента заарештували за спробу вивезти з Мексики 320 черепах

Російського студента заарештували за спробу вивезти з Мексики 320 черепах
wikimedia

У міжнародному аеропорту Мехіко затриманий російський студент, який намагався незаконно вивезти з Мексики 320 черепах рідкісних видів. Про це у вівторок повідомляє РИА Новости з посиланням на заступника прокурора по охороні навколишнього середовища Мексики Серхіо Ерреру.

Росіянин був затриманий на минулих вихідних і з тих пір знаходиться під вартою в мексиканській столиці, уточнив Еррера. Він назвав зловмисника "російським 21-річним студентом на ім'я Сергій" і відмовився назвати його прізвище до закінчення слідства. В аеропорту агентству тим не менш повідомили, що прізвище росіянина - Журавльов.

Студент обернув плазунів фольгою, заховав серед одягу в двох чемоданах і засипав туди зерна кави, щоб обдурити службових собак. За даними слідства, черепах Журавльову доставили зі штату Табаско. Він повинен був перевезти їх до Москви рейсом авіакомпанії Iberia з пересадкою в Мадриді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черепаха, що пройшла Першу світову війну, шукає нового господаря

П'ять черепах з 320 загинули, не витримавши умов перевезення.

У Мексиці нелегальний вилов, торгівля та перевезення черепах є серйозним злочином. Журавльову загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, а санкції передбачають штраф від 3,7 тисячі песо (285 дол) близько трьох мільйонів песо (230 тисяч доларів) і позбавлення волі на строк від року до 4 років.

Зараз ви читаєте новину «Російського студента заарештували за спробу вивезти з Мексики 320 черепах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі