понеділок, 14 березня 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ стала токсичною країною, рубль полетів у провалля - Кулеба

РФ стала токсичною країною, рубль полетів у провалля - Кулеба
Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що допоки РФ вбиває українців, вмикати санкції продовжать. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Проти Росії, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, запровадили 6366 санкцій. Допоки РФ вбиває українців, вмикати санкції продовжать.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

"Росія стала токсичною країню. Рубль полетів у провалля, його намагаються стабілізувати трюками, але це не вдасться. Резерви Центробанку РФ в доларах та євро - заблоковані. Ми закриваємо всі лазівки, в тому числі, в криптовалюті та золоті", - сказав він під час виступу.

Уже є пакет нових санкцій, додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль не дозволить РФ використовувати його для обходу західних санкцій - Лапід

"У тому числі, для військово-промислового комлексу. США, Британія та Канада відмовляються від російських енергоносіїв. Ми закликаємо уряди світу припинити купувати російські нафти та газ. Просимо відмови від обробки вантажів РФ та відключити "Сбербанк" РФ від SWIFT", - заявив Кулеба.

З російського ринку виходять компанії-гіганти, які цим створили проблеми російським користувачам.

"Ці три тижні були важкими, але є результат. Ми рухаємось далі", - наголосив він.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «РФ стала токсичною країною, рубль полетів у провалля - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі