пʼятниця, 11 березня 2022 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Резервних окупантів перекидають в Україну - Генштаб ЗСУ

Резервних окупантів перекидають в Україну - Генштаб ЗСУ
Триває 16 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Росія продовжує формувати резерв з окупантів та перекидає його до районів бойових дій в Україні.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 11 березня.

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на Києві та Маріуполі. Також намагається просунутися до Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

"Не маючи можливості досягнути успіху, ворог продовжує завдавати ракетно-бомбові удари по Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську. Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони угруповання військ окупантів на Донецькому та Таврійському напрямках", - ідеться в повідомленні.

Ситуація на фронті станом на 12:00 за даними Генштабу ЗСУ:

Волинський напрямок

Зберігається загроза здійснення диверсій ворогом на об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Поліський напрямок

Окупанти не проводять активних наступальних дій. Відновлюють боєздатність підрозділів.

Сіверський напрямок

Активних наступальних дій з боку противника немає. На окремих ділянках ворог здійснив вогневі нальоти і провів розвідку позицій підрозділів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відправляють на забій. Немає сил та грошей" - окупант розплющив очі знайомому на війну

Слобожанський напрямок

Противник утримує в оточенні Суми та частково блокує Харків з півночі. Проводить перегрупування військ.

Донецький і Таврійський напрямки

Окупанти безрезультатно намагаються захопити Маріуполь та Сіверськодонецьк. Також контролювати Миколаїв. Просуватися до Запоріжжя та Кривого Рогу окупанту не вдається. Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

На Донецькому напрямку, в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу. Темп наступу загарбників сповільнений.

"Зазнавши втрат в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, противник зупинився. Намагається закріпитись, змушений робити це на невигідних рубежах", - резюмували в Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Резервних окупантів перекидають в Україну - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі