четвер, 09 липня 2009 09:51

"Вісімка" сказала світу самотужки розгрібати фінансову кризу

"Вісімка" сказала світу самотужки розгрібати фінансову кризу

Лідери країн "Великої вісімки" (G8) не виробили єдиної узгодженої стратегії щодо виходу зі світової фінансово-економічної кризи, залишивши антикризові заходи на розсуд національних урядів.

У спільній заяві G8, прийнятій за підсумками першого дня саміту, йдеться, що "ці стратегії виходу (exit strategies) різнитимуться від держави до держави залежно від внутрішніх економічних умов і державних фінансів".

Під проблемою exit strategies розуміється вироблення шляхів повернення держав до нормального, докризового режиму підтримки своїх економік. Про цю проблему заговорили навесні 2009 року, коли низка макроекономічних індикаторів і оптимізм, що повернувся на фондові ринки, почали свідчити на користь того, що гостра фаза кризи остаточно минула.

Тим часом лідери G8 попередили в спільному комюніке, що не дивлячись на "деякі ознаки стабілізації" світова економіка як і раніше залишається в ослабленому стані, і урядам ще рано згортати заходи фіскальної підтримки.

"Економічна ситуація залишається невизначеною, залишаються значні ризики для економічної і фінансової стабільності", - вважають лідери країн "Великої вісімки".

Також лідери країн G8 підготували документ, в якому виражається "глибока заклопотаність" у зв"язку з ситуацією в Ірані.

Останнім днем саміту стане 10 липня.

За матеріалом: РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Вісімка" сказала світу самотужки розгрібати фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі