пʼятниця, 07 червня 2024 12:27

Пояснили, чому зникає зв'язок під час відключення світла

Пояснили, чому зникає зв'язок під час відключення світла
В Мінцифри пояснили, чому виникають проблеми зі зв'язком під час відключення світла. Фото: pixabay.com

Люди масово переходять на мобільний інтернет під час відключень електроенергії, тому часто зникає зв'язок.

Це призводить до різкого зростання навантаження на мережі мобільних операторів, що, своєю чергою, спричиняє проблеми зі зв'язком, заявив директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"В Україні мережа побудована таким чином, що більшість користувачів використовують доступ до інтернету через фіксовану мережу, решта через мобільний зв'язок. При цьому 80% використання трафіку відбувається саме через фіксовану wifi мережу", - сказав він.

У момент відключення електроенергії мобільні телефони користувачів перемикаються на стільникові дані, чим врази збільшують навантаження на вежі мобільних операторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго пояснили, чи є ризики блекауту

"Оператори просто не здатні впоратися зі значним зростанням кількості користувачів мобільного інтернету. Як наслідок починають виникати проблеми зі зв'язком. Водночас частотний ресурс мобільних операторів, від якого залежить пропускна здатність мережі, є обмеженим і його не можна просто так збільшити", - пояснив Мацик.

Громадяни самі мають подбати про стабільну роботу фіксованої мережі у себе вдома. Для цього потрібно звернутися до провайдера і з'ясувати, який час він підтримує мережу під час знеструмлення, наголошує відомство. Для тих, кому важливо постійно мати постійне підключення до інтернету, необхідно перейти на технологію xPON.

Наразі 1,4 тис. провайдерів в Україні пропонують підключення енергоефективної технології через оптоволокно.

Остання ракетна атака російських загарбників, збільшення споживання електроенергії через потепління, а також зниження продуктивності сонячних електростанцій через хмарність призвели до погіршення ситуації в енергосистемі України.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому зникає зв'язок під час відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі