середа, 05 червня 2024 07:23

Укренерго пояснило причини погіршення ситуації в енергосистемі

Укренерго пояснило причини погіршення ситуації в енергосистемі
У вихідні споживання впаде. Фото: pixabay.com

Остання ракетна атака російських загарбників, збільшення споживання електроенергії через потепління, а також зниження продуктивності сонячних електростанцій через хмарність призвели до погіршення ситуації в енергосистемі України.

Найближчим часом не варто очікувати суттєвого збільшення лімітів споживання електроенергії для областей за поточних обставин, розповів голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник YASNO стривожив заявою щодо відключення світла

"Ці ліміти визначаються від наявної генеруючої потужності. Тобто, скільки у нас електроенергії, умовно кажучи, може виробитись та імпортуватися - стільки ми й розподіляємо між областями. Зміна цих лімітів можлива лише у разі суттєвого відновлення пошкоджених енергоблоків або якщо суттєво знизиться споживання. Поки що - ні того, ні того не очікується. Тому ситуація цього тижня буде складною. На вихідних споживання впаде. Це завжди відбувається так, це сталий тренд. Тому на вихідних буде трохи легше", - пояснив він.

5 червня в енергосистемі України прогнозується дефіцит упродовж усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Незважаючи на неодноразові вимоги до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання у Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Києві і Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати, сказали сьогодні в Укренерго.

Коли учора споживання значно перевищило ліміти, Укренерго вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 - спеціальні графіки аварійних відключень для побутових і промислових споживачів у цих областях.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго пояснило причини погіршення ситуації в енергосистемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі