субота, 19 січня 2019 16:11

Повідомили, коли Священний Синод ПЦУ проведе кадрове засідання

Повідомили, коли Священний Синод ПЦУ проведе кадрове засідання
Коли Священний Синод ПЦУ проведе кадрове засідання. Фото із відкритих джерел.

Перше засідання Священного Синоду Православної церкви України відбудеться після інтронізації глави ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Інтронізація запланована на 3 лютого. Цю дату глава ПЦУ озвучив раніше. Це день його народження, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми готуємося до інтронізації. 3 лютого відбудеться інтронізація у Святій Софії Київській. Після цього відбудеться перше засідання Священного Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені відповідні посади або синодальні управління, які діятимуть у подальшому для розвитку нашої єдиної помісної православної церкви", - сказав глава ПЦУ митрополит Епіфаній журналістам у суботу в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер 2 людей не зможуть відсудити собор"- експерт про нові правила переходу громад

Про тенденцію та швидкість переходу громад РПЦ в ПЦУ він добавив: "Ми чуємо щодня, що ті чи інші громади поступово мирно приєднуються до єдиної Церкви. Ми не прагнемо до якихось протистоянь. Ми хочемо, щоб все відбувалося мирно, на добровільних засадах".

За його словами, наразі передусім повинні бути улагоджені всі юридичні питання на законодавчому рівні.

15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли Священний Синод ПЦУ проведе кадрове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі