середа, 10 липня 2024 07:55

Плетенчук розповів про інтереси України у морській сфері

Плетенчук розповів про інтереси України у морській сфері
Інтереси України є і в Світовому океані. Фото: "Суспільне"

Морські інтереси України сягають далеко за межі Азово-Чорноморського регіону.

Зараз розробляють нову Морську стратегію України, розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"До створення цієї стратегії було залучено багато фахівців. У тому числі Військово-морські сили, тому що тут наша роль була одною із ключових. Але долучались до розробки стратегії фахівці з багатьох галузей - починаючи від військової, закінчуючи культурною, тому що в цьому документі означено багато різноманітних елементів, які впливатимуть безпосередньо на забезпечення цієї безпеки, інструментів, ресурсів, якими це буде здійснюватись", - сказав він.

У цьому документі мають бути вказані інтереси держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорноморський регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування - Зеленський

"Україна - це морська і річкова держава, що зазначено в цьому документі. Інтереси України є й у Світовому океані. Враховуючи те, що морські експорти нашої країни є основними - в цьому дуже багато логіки", - пояснив Плетенчук.

Існує також окрема стратегія розвитку Військово-морських сил. Однією з основних функцій ВМС є забезпечення цивільного судноплавства. Ймовірним флагманом ВМС України буде "Гетьман Іван Мазепа" - корвет проєкту Ada, який цьогоріч має увійти до складу флоту.

Президент Володимир Зеленський привітав Військово-морські сили Збройних сил України із професійним днем.

Глава держави опублікував відео з ВМС. День Військово-морських сил Збройних сил України відзначається у першу неділю липня.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Сили оборони України знищили 28 російських кораблів і катерів і підводний човен ворога.

Зараз ви читаєте новину «Плетенчук розповів про інтереси України у морській сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі