вівторок, 13 квітня 2010 09:53

Пілот літака Качинського досконально знав російську мову

Пілот літака Качинського досконально знав російську мову

Пілот Ту-154, що розбився 10 квітня під Смоленськом, Аркадіуш Протасюк досконально знав російську мову, і йому був відомий аеропорт "Північний" в Смоленську, на який він збирався посадити літак президента Польщі.

Таким чином колеги Аркадіуш Протасюка прокоментували заяву диспетчера польотів зі Смоленську про те, що польський льотчик не впорався з російською мовою, коли той радив йому через погану погоду приземлитися на іншому аеродромі, повідомляє сайт польської газети "Газета виборча" з посиланням на товаришів по службі і друзів льотчика по полку.

Як відзначає видання, один з пілотів Ту-154 полковник Бартош Строінський спростував заяви про недостатнє знання російської мови капітана 36-го спецполку ВПС Польщі Протасюка. За словами полковника, вони разом із загиблим льотчиком вели літак до Смоленську за три дні до катастрофи, коли на борту знаходився прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Раніше польські ЗМІ повідомили про те, що переговори між диспетчером смоленського аеропорту і пілотами літака президента Польщі йшли російською мовою.

"Арек досконало говорив російською. Досконало вів листування як польською, так і російською, і англійською. 7 квітня, коли ми туди літали, не було жодних зауважень", - заявив Строінський.

Заступник командира полку підполковник Гжегож Кулаковський, зі свого боку, підкреслює, що капітан Протасюк відповідав всім необхідним вимогам, щоб летіти до Смоленську з президентом Польщі 10 квітня, йдеться в повідомленні.

"Капітан Протасюк знав той аеродром і був підготовлений до того польоту. 7 квітня він здійснював (такий самий) політ з паном прем"єр-міністром", - заявив Кулаковський.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом в суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський і його дружина Марія Качинська. Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту знаходилися 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, включаючи президентське подружжя. Всі вони загинули.

Всенародне прощання з Лехом і Марією Качинськими пройде 13 квітня в президентському палаці. Прощання з президентською парою триватиме весь сьогоднішній день і, можливо, навіть всю ніч на середу.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Пілот літака Качинського досконально знав російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі