четвер, 13 червня 2013 16:14

Пік розлучень припадає на перший рік спільного життя

Пік розлучень припадає на перший рік спільного життя
На думку експерта, в Україні існує серйозна криза молодих сімей. Фото: slovovolyni.com

Найбільше молоді сім'ї розлучаються у період від перших трьох місяців спільного життя до півтора року, коли найбільше виникає непорозуміння, недовіра та фінансові труднощі.

Про це на прес-конференції у Києві розповів Руслан Ковбаса, директор Департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики України.

"У 2012 році було зареєстровано 278 тисяч шлюбів. Але це був високосний рік, тому ця кількість не є високою. Бо, порівнюючи з попередніми роками, цей показник варіювався між 320 тисячами і 370 тис. шлюбів", – наголосив Ковбаса.

На його думку, в Україні існує серйозна криза молодих сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кохання, вірність і віра в Бога – визначальні фактори щасливої сім'ї – експерт

"Головною проблемою молодих сімей є неготовність до подружжя, – говорить держслужбовець. – Тому потрібно навчати молодь у містах, селах у кожному регіоні Україні. Ми зараз розробляємо чіткий план заходів на три роки, щоб отримати позитивний результат".

За словами Ковбаси, пік розлучення припадає на перші роки шлюбу.

"Розлучаються молоді пари в основному у період від перших трьох місяців спільного життя до півтора року. Тоді найбільше виникає непорозуміння між чоловіком і жінкою, недовіра, нещирі відносини та фінансові труднощі", – зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Пік розлучень припадає на перший рік спільного життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі