вівторок, 03 листопада 2009 10:01

Пасажири літака обеззброїли терористів

Пасажири літака обеззброїли терористів

У Сомалі зірвана спроба викрадення пасажирського літака, повідомило агентство Sapa з посиланням на представника національної авіаліній Сомалі.

За словами менеджера з маркетингу Daallo Airlines Ахмеда Яре, двоє терористів дістали зброю, щоб захопити літак, який здійснював рейс з Босасо в Джібуті.

Проте проти них виступили 30 пасажирів, які, як виявилось, були озброєні ще краще.

Літак повернувся в Босасо, де після посадки поліція заарештувала зловмисників, заздалегідь нейтралізованих пасажирами.

Пасажири були озброєні краще

Як передає місцевий інтернет-ресурс Garowe Online, в перестрілці на борту один з терористів був поранений. Цей же ресурс стверджує, що заарештовані повітряні пірати є членами екстремістського угруповання Аш-Шабаб, яке веде затяжну війну з урядовою армією за вплив у Сомалі.

У Сомалі панують безвладдя і хаос, починаючи з 1991 року, коли був повалений диктатор Мохамед Сиад Барре. Потім країна розпалася на території впливу кланів, що ворогують між собою.

Раніше повідомлялось, що французьке риболовецьке судно, що займалось промислом між узбережжям Сомалі і Сейшельськими островами, відбило атаку піратів.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Пасажири літака обеззброїли терористів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі