неділя, 19 серпня 2007 17:23

Терористи захопили турецький літак за допомогою пластиліну

Злочинці, які захопили  літак турецької авіакомпанії "Атлас-Джет", за попередніми даними, не мали при собі бомби або зброї. 136 пасажирів і 6 членів екіпажу були залякані макетом бомби, зліпленим з пластиліну.

Мотиви терористів не зрозумілі. Нагадаємо, що вони стверджували, що входять в осередок "Аль-Каїди", і вимагали направити літак до Ірану або Сірії.

Враховуючи відношення шиїтського Ірану, та і офіційного Дамаску, до суннітського угрупування, залишається припустити, що вони мали намір направити літак на стратегічні об`єкти, на зразок "боїнгів", направлених терористами "Аль-Каїди" на Всесвітній торговий центр.

Зрештою, екіпаж переконав злочинців приземлитися для дозаправки в Анталії. Там, в ході переговорів були звільнені заручники, а терористи арештовані. Пізніше вони звернулися до поліції з проханням публічно вибачитися від їх імені за захоплення літака, пишуть Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Терористи захопили турецький літак за допомогою пластиліну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі