понеділок, 02 листопада 2009 10:31

Рибалки відбили напад сомалійських піратів

Рибалки відбили напад сомалійських піратів

Французьке риболовецьке судно "Avel Vad", що займалось промислом між узбережжям Сомалі і Сейшельськими островами, відбило атаку піратів.

Про це повідомляє в понеділок агентство France Press з посиланням на заяву військових.

Інцидент стався в суботу о 09.30 за київським часом. З борту французького судна помітили піратський човен, що наближався до них "з агресивними намірами", і зробили декілька попереджувальних пострілів у повітря. Це налякало піратів.

На цьому тижні це вже не перший випадок нападу сомалійських корсарів на судна в районі Сейшельських островів. В четвер, 29 жовтня піратами було захоплено риболовецьке судно "Thai Union 3", що йшло під прапором Таїланду.

France Press також повідомляє з посиланням на військово-морське командування ЄС, що вранці в неділю біля північно-східного узбережжя Сомалі був обстріляний норвезький військовий корабель, який охороняв риболовецькі судна. За даними агентства, невідомі наблизилися до корабля на човні і відкрили по ньому вогонь з автоматів Калашникова і великокаліберних кулеметів.

Як і у випадку з французьким риболовецьким судном, ніхто з нападників затриманий не був.

За даними Міжнародного морського бюро (International Maritime Bureau, ММБ), кількість нападів піратів на судна по всьому світу за перші дев"ять місяців 2009 року вже перевищила аналогічний показник за весь попередній рік. З січня по вересень 2009 року було зареєстровано 306 піратських атак проти 293 в 2008 році.

Біля узбережжя Сомалі - країни, яка ще з 1991 року не існує як єдина держава, - за перші три квартали 2009 року пірати атакували 47 суден - практично в чотири рази більше, ніж роком раніше. В Аденській затоці за цей період нападу піддалися 100 кораблів у порівнянні з 51 нападом в січні-вересні 2008 року.

Всього за перші дев"ять місяців 2009 року пірати намагалися узяти на абордаж 114 суден, 34 кораблі були захоплені. У заручниках у піратів (станом на 21 жовтня) знаходиться 661 член екіпажу, 19 осіб під час нападів були поранені, сім викрадені, шість убиті і вісім зникли без вісти.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Рибалки відбили напад сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути