четвер, 21 травня 2009 16:38

Опозиція вибачилась і перекрила головну трасу Тбілісі

Опозиція вибачилась і перекрила головну трасу Тбілісі
Близько двох тисяч прихильників грузинської опозиції в четвер вдень вийшли на набережну річки Кури в Тбілісі з метою на одну годину блокувати автомобільний рух на центральній автомагістралі міста.

"Це попереджувальна акція проти всіх антиконституційних дій режиму Саакашвілі", - заявив лідер Консервативної партії Звіад Дзідзігурі. Акція проходить під гаслами "Геть політичний терор" і "Мерабішвілі (глава МВС) - у відставку".

Лідери опозиції розцінюють як "політичний терор" масове виписування останні два дні штрафів за порушення правил дорожнього руху і відгони на штрафні стоянки автомобілів, що належать учасникам акцій.

Один з лідерів радикального крила непарламентської опозиції Ніно Будрджанадзе принесла вибачення жителям Тбілісі у зв"язку з незручностями, викликаними перекриттям обох набережних Кури.

"Перекриття доріг - це наша відповідь на вчорашні та позавчорашні беззаконні дії влади. Головне, щоб населення побачило, що влада всіляко прагне кинути нам виклик своїми провокаційними діями. Ми максимально прагнемо триматися, проте боюся, що всі ці події зрештою сильно розпалять обстановку", - заявила Бурджанадзе.

Також учасники акції протестують проти дій МВС, співробітники якого минулої ночі провели спецоперацію із затримання людей, які знаходяться в розшуку у справі про заколот у військовій частині Мухровані. В результаті спецоперації убитий один з обвинувачених в організації військового заколоту Гія Кріалашвілі, ще дві людини, які розшукувалися у цій справі - Коба Отанадзе і Леван Амірідзе, поранені.

Про заколот в бронетанковому батальйоні в Мухровані грузинська влада розповіла 5 травня. Переговори з бунтівними військовослужбовцями велися більше чотирьох годин, після чого особовий склад склав зброю. МВС Грузії оголосило про розкриття змови високопоставлених військових, які нібито продалися російським спецслужбам. За ствердженням грузинської влади, бунтівники переслідували різні цілі, зокрема вбивство президента країни Михайла Саакашвілі і глави МВС, а також зрив навчань НАТО в республіці.

Грузинська опозиція назвала історію з бунтом танкістів "спектаклем", влаштованим Саакашвілі.

За матеріалами Грузия Online, Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вибачилась і перекрила головну трасу Тбілісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі