вівторок, 26 травня 2009 08:22

Опозиція обіцяє владі неприємні сюрпризи в День незалежності Грузії

Опозиція обіцяє владі неприємні сюрпризи в День незалежності Грузії
У вівторок в Грузії святкується День незалежності. Але свято пройде під знаком акцій протесту опозиції, яка вимагатиме відставки президента Михайла Саакашвілі.

Опозиція з 9 квітня мобілізувала своїх прихильників і зайняла площу перед парламентом, перекривши центральний проспект Руставелі сотнями залізних кліток, що символізують тюремні камери, але вони мають і досить практичне призначення в якості барикади.

Почалося пікетування все тими ж залізними клітками будівель президентської резиденції, парламенту і Громадського телебачення. Центр Тбілісі вже другий місяць паралізований для автомобільного руху.

Щодня лідери опозиції збирають мітинги своїх прихильників на площі перед парламентом. У них в різні дні брали участь від тисячі до 50 тисяч осіб.

Лідери опозиції поки не розголошують своїх планів на сьогоднішній день, проте чекають на мобілізацію в центрі Тбілісі не менше 100 тисяч людей і обіцяють багато "неприємних сюрпризів для влади".

Опівдні прихильники опозиції мають намір зібратися на національному стадіоні імені Бориса Пайчадзе, а потім попрямувати маніфестацією на проспект Руставелі до площі перед парламентом, де лідерами опозиції будуть оприлюднений конкретний план дій.

У Тбілісі вранці у вівторок увійдуть піші прихильники опозиції і автоколони, що прямують з регіонів.

У свою чергу грузинська влада, що відмінила традиційний військовий парад на проспекті Руставелі, має намір скромно відзначити День незалежності республіки концертом в театрі опери і балету, а також урочистим прийомом в готелі "Шератон Метехі палас", розташованому неподалік від центру міста.

Грузинські ЗМІ повідомляють, що в Тбілісі у зв"язку з Днем незалежності має намір прибути президент Литви Валдас Адамкус.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Опозиція обіцяє владі неприємні сюрпризи в День незалежності Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі