пʼятниця, 30 жовтня 2009 11:32

Обама зустрів труни американців (ФОТО)

Президент Барак Обама особисто відвідав військово-повітряну базу в штаті Делавер і зустрів труни американців, загиблих в Афганістані. Тіла 18 осіб, які загинули в понеділок, 26 жовтня, було доставлено на базу біля міста Довер, куди Обама прибув в ніч з середи на четвер.

Серед загиблих - сім військовослужбовців і троє співробітників Агентства з боротьби з наркотиками, які загинули під час аварії військового гелікоптера і вісім військових, які загинули, коли їхні машини підірвалися на мінах. У Делавері президента супроводжували генеральний прокурор Ерік Холдер, начальник штабу ВПС Нортон Шварц та інші посадові особи. У каплиці бази Обама провів зустріч з сім"ями загиблих.

Катастрофа гелікоптера, жертв якої доставили на базу в Делавері, була не єдиною в понеділок - в іншому аналогічному інциденті в Афганістані загинули ще четверо американських військових. В цілому жовтень став місяцем найбільших втрат США з моменту початку афганської кампанії в 2001 році. Чисельність американських втрат за місяць досягла 55 осіб.

На тлі зростання напруженості в Афганістані в США активно ведеться дискусія про стратегію подальшого розвитку кампанії. Командувач силами в Афганістані Стенлі Маккрістал вимагає від уряду підкріплення в 40 тисяч людей і попередив, що інакше війна може закінчитися провалом. Як з"ясувалося в середу, 28 жовтня, Обама розглядає можливість виконати запит Маккрістала в скороченому варіанті. Скільки саме військових передбачається послати до Афганістану в якості підкріплення, невідомо, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама зустрів труни американців (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі