середа, 17 листопада 2021 10:21

Новорічний карантин: чи працюватимуть курорти на зимові свята

Новорічний карантин: чи працюватимуть курорти на зимові свята
Здебільшого навіть у червоній зоні курорти можуть працювати. Фото: pixabay.com

На Новий рік зимові курорти навіть у червоній зоні зможуть працювати за умови 100% вакцинації персоналу та відпочиваючих.

Розширювати список карантинних обмежень під час свят в Україні не планують, заявив головний санлікар Ігор Кузін у інтерв'ю "Сьогодні" від 17 листопада.

"Люди починають планувати свою відпустку чи святкування Нового року. Здебільшого навіть у червоній зоні курорти можуть працювати. Уточнюватимемо норми, щоб вони були ефективними", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть зустріти Новий рік без червоних зон карантину - головний санлікар

Зараз у МОЗ також триває дискусія з Мінсоцполітики щодо можливості роботи дитячих оздоровчих закладів. Для дітей вакцинацію можна рекомендувати лише з 12 років, тому позиції розділилися.

"Ми так і не зафіксували спалахів у таких закладах. Швидше за все, найближчим часом ухвалять рішення", - додав Кузін.

На новорічно-різдвяні свята, кафе, ресторани та гірськолижні комплекси надаватимуть послуги лише вакцинованим людям, заявив 5 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час розмови із журналістами. Задля зменшення незручностей, з його слів, напрацьовується механізм, щоб показувати "ковідний" сертифікат один раз, наприклад, під час поселення до готелю.

Зараз ви читаєте новину «Новорічний карантин: чи працюватимуть курорти на зимові свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі