пʼятниця, 16 жовтня 2020 10:52

Нові епідемічні зони: ще одне місто відмовилось вводити червоні обмеження

Нові епідемічні зони: ще одне місто відмовилось вводити червоні обмеження
Майже щодня в Полтаві фіксують понад 100 нових випадків. Фото: pixabay

Не зупиняти громадський транспорт та не закривати кафе вирішили у Полтаві, яка напередодні потрапила до червоної зони.

Зараз в обласному центрі хворіють майже 2 тис. людей – це набагато більше, ніж в інших містах і районах області разом узятих, повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на сторінці у Facebook.

За його словами, майже щодня в Полтаві фіксують понад 100 нових випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червона зона. У Чернівцях не поспішають вводити нові обмеження

"Що заборонено з понеділка, 19 жовтня: відвідування закладів освіти (окрім ДНЗ), закладів сфери культури, кінотеатрів, закладів розважальної діяльності, установ соціального захисту. За пропозицією ОДА залишається: регулярне і нерегулярне перевезення, робота кафе, ресторанів, ТРЦ (без розважальних функцій), закладів торговельного та побутового обслуговування населення. Ситуацію буде переглянуто на наступному засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС. Якщо динаміка погіршиться, обмеження посиляться. Як цього не допустити? Треба робити три прості речі: одягати маску, дезінфікувати руки та тримати соціальну дистанцію. А учасникам виборчого процесу – почати піклуватися про здоров'я людей, а не свої політичні рейтинги", - написав Синєгубов.

У Харкові, який увійшов до червоної зони карантину, відмовилися зупиняти роботу громадського транспорту та закривати заклади громадського харчування. Про це йдеться у зверненні першого заступника міського голови Харкова Ігоря Терехова.

Зараз ви читаєте новину «Нові епідемічні зони: ще одне місто відмовилось вводити червоні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі