середа, 07 грудня 2022 04:00

Назвали головний і дешевий напій цієї зими, який зігріє й допоможе схуднути

Одним з напоїв, який має багато користі й зігріває, є чай.

Однак не кожен його різновид корисний для схуднення. Йдеться лише про два види – чорний і зелений. Тільки вони містять поліфеноли – натуральні біоактивні рослинні сполуки, які допомагають стабілізувати рівень цукру в крові та зменшують запалення. А також вони корисні для нашого загального стану здоров'я. Дієтологиня, докторка Пем Мейсон із Консультативної групи з чаю, поділилася порадами з Еxpress.co.uk.

Вона зазначила, що чай може допомогти зі втратою ваги, підтримуватиме рівень цукру в крові і, отже, зменшить тягу до їжі.

Автор: pexels.com
  Чай назвали головним напоєм цієї зими
Чай назвали головним напоєм цієї зими

Дослідження показали, що поліфеноли чаю, особливо чорного, допомагають контролювати вагу, зменшують поглинання калорій із кишечника і відкладення жиру в організмі.

За словами Мейсон, зелений чай також допомагає підвищити швидкість метаболізму в деяких людей. Поліфеноли цього різновиду чаю також можуть протидіяти зниженню швидкості метаболізму, що спостерігається під час втрати ваги. Тож вони можуть бути корисними для утримання ваги після схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати

Вміст поліфенолів у чаї також сприяє здоровій мікробній популяції кишечника завдяки пребіотичному ефекту. Попередні дослідження показали, що поліфеноли чаю можуть зменшити кишкові мікроби, пов'язані з ожирінням, та збільшити кількість кишкових мікробів, пов'язаних із втратою ваги.

Дослідження за участю 111 жінок та чоловіків, які п'ють чай, показало, що регулярне вживання чорного чаю протягом трьох місяців покращує розподіл жиру в організмі порівняно з контрольним напоєм, що містить кофеїн, пояснила дієтологиня.

Автор: pexels.com
  Зелений чай також допомагає підвищити швидкість метаболізму в деяких людей
Зелений чай також допомагає підвищити швидкість метаболізму в деяких людей

Для прискорення процесу схуднення люди, які сидять на дієті, повинні пити щонайменше чотири-п'ять чашок на день. В ідеалі – в другій половині дня. Це забезпечить необхідну кількість натуральних сполук поліфенолів.

Чай потрібно пити без цукру та печива. Якщо ви зовсім не можете відмовитися від солодощі у вашому чаї, спробуйте використовувати низькокалорійний підсолоджувач або поступово зменшуйте кількість цукру, що додаєте в напої.

Викидати кавову гущу не варто. Використати її, за деякими народним звичаями, можна для ворожіння. Але не тільки.

Виявляється, що кава корисна також як добриво для кімнатних рослин, для очищення різних речей та навіть тіла.

Кавовою гущею можна чистити посуд. Завдяки своїй грубій текстурі вона може відмінно справитися з очищенням навіть застарілого бруду на сковорідках чи кастрюлях. Для цього потрібен осад кави і сода або мило та тепла вода. Змішайте всі інгредієнти і нанесіть їх на губку. Натирайте посуд, допоки його поверхня не почне блищати. Оскільки кава має властивість знежирювати предмети, далі мити оброблений посуд стає значно легше.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головний і дешевий напій цієї зими, який зігріє й допоможе схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі