неділя, 21 квітня 2024 14:55

Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати

Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати
Назвали продукти, які в жодному разі не можна розігрівати. Фото: pixabay.com

Багато хто з нас намагається заощадити час і встигнути зробити все. Тому і готують суп на декілька днів або розігрівають вранці вчорашню страву.

Однак у деяких випадках розігріті продукти можуть бути небезпечні для здоров'я. Це може призвести до незворотних наслідків як у дорослих, так і в дітей. Gazeta.ua зібрала п'ять найпопулярніших продуктів, які в жодному разі не можна розігрівати.

1. Куряче м'ясо. Під час розігріву курки змінюється структура білка. А це означає, що травна система не впорається з переварюванням їжі. Тому через розігріту курку буде лише біль у шлунку. Якщо залишився шматок курячого філе, краще додати його в салат зі свіжих овочів.

2. Картопля. Через страви з розігрітої картоплі можуть бути кольки, роздратування і тяжкість у шлунку. А якщо зберігаєте в неналежній температурі, то в цих стравах розвивається ботулізм. Краще готуйте невеликими порціями.

3. Шпинат. Під час повторного розігріву у шпинаті не залишається тих корисних речовин, за що його так люблять прихильники здорового способу життя. Натомість там залишаються нітрати, які звільняються під час термічної обробки. Краще також приготувати зі шпинату невелику кількість страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свічка, сіль і правильне дихання: 15 способів порізати цибулю без сліз

4. Яйця. Після розігріву цього продукту буде не лише дискомфорт у шлунку, а й отруєння. З відварених яєць, які залишилися, краще приготуйте ще салат. А яєчню або омлет – взагалі викиньте.

5. Буряк. Під час приготування цей овоч не втрачає корисних властивостей. Однак після розігріву ви отримаєте "пусту" страву, в якій є лише клітковина. Порада: не готуйте супи і борщі на тиждень. Краще наготувати такі порції, щоб вистачило на день, але вони принесуть користь усій родині.

Твердий сир для багатьох не лише звичний, а й улюблений продукт. Але чи завжди правильно його зберігаємо? Часто зіпсувати смак сиру можна саме триманням не в тих місцях, не при такій температурі, яка потрібна. Важливо також звертати увагу на сусідство сиру з іншими продуктами.

Виявляється, просто покласти сир у холодильник – це ще не все. Знавці кажуть, що збереження смаку сиру залежить не лише від температури. Багато значить матеріал, у якому зберігається сир. Наприклад, харчова плівка, якою часто обгортають сир, "душить" його та затримує в ньому вологу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі