пʼятниця, 07 травня 2010 18:25

На столичних чиновників доведеться викинути 270 млн грн

На столичних чиновників доведеться викинути 270 млн грн

На утримання чиновницького апарату мерії в міському бюджеті на 2010 рік виділять 270 мільйонів гривень.

Про це розповів член бюджетної комісії Київради Сергій Мельник. Ця сума передбачає, що кожен киянин заплатить за владу приблизно 100 гривень на рік.

Приблизно 170 мільйонів гривень піде на зарплату і оплату комунальних послуг, решта - товари та послуги, необхідні чиновникам для роботи. У порівнянні з минулим роком, витрати на київську владу не змінилися. У столичному бюджеті-2009 на них була закладена така ж сума.

"Ліміти на мобільні скоротили з 1500 гривень на місяць до 300, та й то тільки для начальників управлінь", - говорив керівник апарату мерії Броніслав Стичинський. А щоб відпроситися у відрядження, потрібно було написати 20 службових повідомлень, щоб аргументувати мету поїздки.

Тепер же, як кажуть співробітники мерії, нічого подібного немає.

"Папір використовуємо тільки з одного боку, обмежень ні щодо мобілок, ні щодо відряджень немає. Потрібна машина - будь ласка, причому неважливо, хто на ній поїде, нехай навіть дружина", - запевнив помічник одного з керівників главків.

Згідно з тендерними планами мерії на цей рік, які можна побачити на офіційному сайті, до бюджету закладено авіаперевезення, перевезення по місту, послуги тур агентств, перекладачів та екскурсоводів, проведення культурно-масових заходів, конкурсу на кращого чиновника, фуршети і подарунки гостям. Суми, які планують витратити на ці потреби, поки невідомі.

В минулому році, судячи зі звітів, тільки на закупівлю подарункових годинників витратили 2,1 мільйон гривень, на перевезення по місту - понад 12 мільйонів гривень, на авіаквитки - 400 тисяч гривень. У цьому році передбачена і закупівля в одного учасника тендеру послуг їдальні. Годує на Хрещатику, 36, комунальне підприємство Кобза. Воно ж організовує фуршети на прийомах у мерії. У цьому році підприємство підняло ціни на їжу. Якщо раніше поїсти в мерії можна було за 25 гривень, то тепер обід без вишукувань потягне на 30-40 гривень.

В.о. начальника управління справами Микола Мороз сказав, що проведення тендерів на перелічені послуги і товари для мерії - звичайна щорічна процедура.

"Нічого такого. Буде, все як раніше", - сказав виданню чиновник.

Нагадаємо, секретар Київради, заступник голови КМДА Олесь Довгий на засіданні міськради у четвер, 29 квітня, спрогнозував, що міський бюджет буде прийнятий на засіданні 28 травня 2010 року. Тоді він сказав, що спочатку міськбюджет буде презентований і, можливо, прийнятий за основу на засіданні 14 травня.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На столичних чиновників доведеться викинути 270 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі