вівторок, 12 липня 2011 19:16

На острові Тайвань на похороні танцюють стриптиз

На острові Тайвань на похороні танцюють стриптиз

На острові Тайвань близько 30 років існує екзотична традиція - померлих проводжають в останню путь плакальниці-стриптизерки. За скромну плату ці артистки виступають на поминках, оголюючи повністю, пише газета The Daily Mail. Дослідник з Університету Південної Кароліни (США) Марк Московітц зняв про них цілий фільм, але при зйомках вони повністю не оголювалися, знаючи, що їх знімають на відеокамеру.

Стриптизерки приїжджають на поминки на спеціальних освітлених неоновими вогнями вантажівках. За словами Московітц, запрошення артистів на похорони - поширене в сільських районах явище, і розуміння культури без знання цієї сторони неможливо. Традиція зародилася на Тайвані на початку 1980-х років, говориться в статті, зміст якої наводить сайт InoPressa.ru.

Московітц наводить кілька причин, чому люди запрошують стриптизерок на похорон. Деякі стверджують, що мета цих уявлень - розважити старих духів, зустрічаючих дух небіжчика, щоб новачки швидше звикли до їхньої компанії. Інші кажуть, що нижні боги, в основному духи реальних людей, обожнених через те, що їх шанували люди, люблять подібні уявлення, і стриптиз призначений для них. Третя версія - стриптизерок запрошують, бо покійні любили дивитися стриптиз за життя. І ще одна причина в тому, що чим більше людей приходить на похорони, тим більший шану покійному виявляється, таким чином, стриптизерки "заманюють" гостей на церемонію.

На думку Московітц, ця церемонія користується такою популярністю ще й тому, що є єдиною розвагою для багатьох мешканців сільської місцевості. Знятий Московітц фільм демонструє різкий контраст між укладом міських і сільських жителів Тайваню, а також тонку грань, що проходить між законною і протизаконною поведінкою громадян.


Зараз ви читаєте новину «На острові Тайвань на похороні танцюють стриптиз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі