понеділок, 10 травня 2010 16:57

На Тайвані машиніст поїзда заснув на швидкості у 300 км/год

На Тайвані машиніст поїзда заснув на швидкості у 300 км/год

На Тайвані водій швидкісного потягу був звільнений після того, як заснув за пультом управління, поки поїзд мчав зі швидкістю 300 кілометрів на годину, повідомляє місцева газета Apple Daily.

Інцидент трапився в кінці квітня. У поїзді знаходилися сотні пасажирів, які слідували з Тайбея до міста Гаосюн по швидкісній трасі, прокладеній уздовж західного узбережжя острова Тайвань.

"Водій прийняв снодійне і не був повністю в свідомості, хоча знаходився при виконанні службових обов'язків," - охарактеризував ситуацію Тед Чіа, представник Тайванської високошвидкісної залізничної магістралі.

Контролери помітили, що водій не торкається до системи управління поїздом, і негайно привели в готовність бригаду бортпровідників. Їм вдалося, використовуючи автоматику, взяти під свій контроль керування поїздом за 13 хвилин, після чого він благополучно прибув на станцію Тайчжун.

345-кілометрова швидкісна залізнична система Тайваню зв'язує столицю Тайбей на півночі з містом Гаосюн на півдні і побудована за японською технологією.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «На Тайвані машиніст поїзда заснув на швидкості у 300 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі