середа, 17 березня 2010 09:06

Влада Тайваню заплатить мільйон за слоган для підвищення народжуваності

Влада Тайваню заплатить мільйон за слоган для підвищення народжуваності

Влада Тайваню запропонувала велику грошову винагороду за влучний слоган, який закликав би населення країни обзавестися потомством.

Як говориться в постанові Міністерства внутрішніх справ, якому належить ця ідея, необхідний звернений до населення творчий слоган, "який викликає у всіх бажання мати дітей". Автор найбільш вдалого призову отримає винагороду у розмірі мільйона тайваньських доларів (більше 31 тисячі доларів США).

Така ініціатива викликана надзвичайно низьким рівнем народжуваності на Тайвані, який знаходиться на одному з останніх місць у світі і становить 8,29 народжень на тисячу осіб у рік. Для порівняння, за даними ООН, середньосвітовий показник дорівнює зараз 19,95 на тисячу осіб (його значення по країнах лежать в інтервалі від 7,6 до 51,6).

Тайванські уряд, занепокоєний небезпекою соціального та економічної кризи через різке скорочення працездатного населення, вже неодноразово вживав спроби стимулювати народжуваність, втім, без особливого успіху.

В 2009 році на острові народилося 191 310 дітей, що на 3,74% менше, ніж у попередньому. При цьому населення Тайваню становить майже 23 мільйони осіб.

Медновости

Зараз ви читаєте новину «Влада Тайваню заплатить мільйон за слоган для підвищення народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі