неділя, 11 серпня 2024 15:53

На Курськ наступають тисячі військових - ЗМІ

На Курськ наступають тисячі військових - ЗМІ
ЗСУ намагаються розтягнути сили окупантів. Фото: UWN

У військовій операції на території Курської області РФ беруть участь тисячі українських військових.

AFP пише про це з посиланням на анонімного українського високопосадовця у сфері безпеки.

Він сказав, що Сили оборони прагнуть "розтягнути" російські сили та дестабілізувати РФ. Високопосадовець додав, що ця військова операція підняла бойовий дух українських військових.

"Ми проводимо наступ. Мета – розтягнути позиції противника, завдати максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії, оскільки вона не може захистити свій власний кордон", - сказало джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили про масову евакуацію з Курської області

Він наголосив, що Україна дотримуватиметься міжнародного права під час бойових дій у Курській області.

7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські сили просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області РФ.

ЗМІ опублікували супутникові зображення після удару по російському складу з озброєнням і технікою під Курськом.

Видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що Сили оборони України успішно уразили російський військовий аеродром і засоби ППО у Липецькій області РФ.

Зараз ви читаєте новину «На Курськ наступають тисячі військових - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі