середа, 07 серпня 2024 15:10

У Росії заявили, що ЗСУ увійшли в Курську область. Путін скликав Радбез - ЗМІ

У Росії заявили, що ЗСУ увійшли в Курську область. Путін скликав Радбез - ЗМІ
В РФ заявили, що Збройні сили України увійшли у Курську область. Фото: glavcom.ua

Російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що Збройні сили України увійшли у Курську область РФ у ніч на 6 серпня і закріпилися в прикордонній зоні.

Про це пише "Українська правда".

Telegram-канали, близькі до російського міністерства оборони, заявили, що підрозділи ЗСУ нібито зайняли села Ніколаєве-Дар'їно, Свердліково і Дар'їно у Суджанському районі Курської області.

Також росіяни заявили, що українські війська нібито намагалися взяти під свій контроль трасу Рильськ - Суджа, просунулися у напрямку до передмістя Суджі - Гончарівки, де нібито тривають бої, і що нібито бої йдуть у прикордонному хуторі Олешня.

Російські "воєнкори" заявили, що ширина фронту у Курській області становить 10-11 км і що ЗСУ нібито просунулися на 10 км на захід від Суджі.

Російське міністерство оборони заявило, що на Курському напрямку "не допущено просування" українських сил вглиб території РФ.

7 серпня виконувач обов'язки губернатора Курської області Олексій Смірнов заявив, що вночі доповідав російському диктатору Володимиру Путіну про нібито атаку безпілотниками і ракетами російського регіона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили останній залізничний паром у Краснодарському краї РФ - фото "бавовни"

Російське видання Brief із посиланням на джерело повідомило, що Путін екстрено скликав позапланове засідання Ради безпеки, пишуть NV.

Повідомляється, що засідання розпочалося у середу. Перед цим Путін провів нараду з членами уряду.

Путін заявив про "події у Курській області" і "масштабну провокацію".

30 липня було успішно уражено нафтобазу ворога "Логістичний центр №43" у населеному пункті Вози Курської області РФ. На російській нафтобазі виникла пожежа, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Перед цим було завдано удару по тягових електропідстанціях росіян у Курській області.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили, що ЗСУ увійшли в Курську область. Путін скликав Радбез - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі