неділя, 10 квітня 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині триває зачистка та розмінування, зводять мости

На Київщині триває зачистка та розмінування, зводять мости
У Київській області відновлюють критичну інфраструктуру. Фото: ДСНС

У звільнених від окупантів населених пунктах Бучанського, Вишгородського та Броварського районів Київщини продовжуються зачистки та розмінування.

Відновлюють критичну інфраструктуру, розчищують вулиці та завали будівель. Про це повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Павлюк.

Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через річку Ірпінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірпінь зачинили на три доби

В районі села Романівка міст вже майже готовий. Його звели за 6 днів. Біля села Стоянка роботи зі зведення насипного мосту потребують більше часу, незабаром їх також закінчать.

Тривають роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на Житомирській трасі.

Збройні сили України вибили окупантів із 17 сіл. Серед них — Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Рудня, Шевченкове, Бобрик. Також звільнені міста Буча, Ірпінь, Гостомель, Бородянка.

В області фіксують велику кількість загиблих цивільних. Попередньо нарахували понад 410 тіл. На місцях працюють слідчі, судмедексперти, рятувальники.

Після звільнення області від російських загарбників сапери знешкодили на Київщині близько 10 тис. вибухонебезпечних предметів. Повертатися у деокуповані населені пункти регіону ще небезпечно.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині триває зачистка та розмінування, зводять мости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі