пʼятниця, 02 квітня 2010 14:20

На Дніпрі вода підніметься до критичних позначок

На Дніпрі вода підніметься до критичних позначок

У найближчі дні на річках Дніпро і Снові (притока Десни) у межах Чернігівської області очікується подальше підвищення рівня води.

Про це в п"ятницю, 2 квітня, повідомляє прес-служба МНС.

Відомство уточнює, що до критичної позначки рівень води в річках підніметься до критичного рівня 2-5 квітня.

Очікується досягнення небезпечних відміток початку часткового затоплення, обтоплення (оточення водою) територій прибережних населених пунктів, доріг у Ріпкінському та Чернігівському районах Чернігівської області, попереджає МНС.

Нагадаємо, 22 березня міністр з питань надзвичайних ситуацій України Нестор Шуфрич заявив, що загроза підтоплення існує у 13 областях України та Києві.

У вівторок, 30 березня, Н.Шуфрич повідомив, що підняття рівня води очікуються з 10 квітня.

Підняття рівня води буде нести загрозу в руслі ріки Десна Чернігівської області Також є можливість підтоплення населених пунктів Правобережжя в районі Чапаєвки, існує ймовірність підтоплення району Осокорки в Києві, і кількох населених пунктів Лівобережжя.

Щодо Подільського району Києва, він висловив сподівання, що дамби не виявляться настільки ушкодженими і вода їх не переллє. Якщо будуть проблеми з роботою стічних каналів, то є ймовірність, що кияни побачать підняття рівня води на окремих вулицях міста після 10 квітня.

Він заявив, що ускладнюється також ситуація на півдні країни і очікується підняття рівня води в руслі Дунаю.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпрі вода підніметься до критичних позначок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі