субота, 19 червня 2010 13:22

Ми не дамо проміняти пам'ять про Голодомор на дешеву газ і нафту - В"ятрович

Ми не дамо проміняти пам'ять про Голодомор на дешеву газ і нафту - В"ятрович

Сьогодні в столичному Меморіалі пам'яті жертв Голодоморів в Україні стартувала акція "Не дамо загасити свічу пам"яті", яка естафетою пройде у тридцяти двох країнах. О 12:00 розпочалась молитва за невинно убієнних жертв радянського тоталітарного режиму.

Проведенням панахиди Світовий Конґрес Українців (СКУ) розпочав Міжнародну акцію "Свічка моління".

У цей день будуть посвячені та передані представникам усіх областей України та української діаспори свічки моління, які до кінця листопада 2010 р. відвідають українські церкви і публічні місця в Україні та в державах проживання українців, а також резиденції Європарламенту та Організації Об"єднаних Націй.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, вже виступили з промовами координатор цієї меморіальної кампанії в Україні Володимир В"ятрович та генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів.

Зокрема В"ятрович зазначив, що пам'ять Голодомору не вдалося подолати ні в сталінські роки, ні в незалежні роки України.

"Ми визнали Голодомор геноцидом. Ми не дамо проміняти пам'ять на дешеву газ і нафту", - заявив В"ятрович.

"Ми мусимо згадати усе зло. Мусимо пам'ятати злочини, аби ніколи їх не повторювати", - додав він.

Між тим, Стефан Романів у своєму виступі зауважив, що "наступна акція - це "Свічка моління", яка обійде багато країн: Австрію, Німеччину, Італію, Велику Британію, Грузію, Угорщину, Росію, Канаду, Парагвай".

"Україна пам'ятає Голодомор, так само і світ визнає Голодомор геноцидом. "Свічка моління" є міжнародною акцією", - підкреслив він.

Романів закликав активно включатися до акції.

"Закликаю президента відмовитись від його позиції. 15 країн визнали Голодомор геноцидом", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Ми не дамо проміняти пам'ять про Голодомор на дешеву газ і нафту - В"ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі