пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:52

Медведєв передумав вступати до СОТ в компанії Лукашенка та Назарбаєва

Медведєв передумав вступати до СОТ в компанії Лукашенка та Назарбаєва

Росія, Білорусь та Казахстан відмовилися від планів приєднання до Світової організації торгівлі єдиним митним блоком і продовжать переговори про вступ окремо. Про це повідомив в четвер глава російської делегації на переговорах із СОТ Максим Медвєдков. За його словами, сторони все одно координуватимуть свої позиції в торгових і фінансових питаннях.

Переговори про вступ до Світової організації торгівлі російський уряд веде вже 16 років. Нагадаємо, що 9 червня прем"єр Росії Володимир Путін несподівано заявив, що Росія, Білорусь та Казахстан відмовляються від індивідуальних переговорів і вступатимуть до СОТ у складі єдиного Митного союзу. Юридично жодна з країн з переговорів не вийшла, але фактично вони були припинені.

Через місяць президент Дмитро Медведєв визнав, що "вступити до СОТ Митним союзом було б красиво, але проблематично", і запропонував приєднуватися до СОТ окремо. Річ у тому, що якщо переговори із СОТ Росії та Казахстану просунулися досить далеко, то Білорусь від них сильно відстає.

За даними експертів, тривалий вступ до СОТ обходиться Росії щорічно в $2,5 млрд - це тільки прямі втрати від того, що вітчизняних експортерів не пускають на іноземні ринки.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Медведєв передумав вступати до СОТ в компанії Лукашенка та Назарбаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі