субота, 04 квітня 2009 16:57

Медведєва дратує, що Росія ще не в СОТ

Медведєва дратує, що Росія ще не в СОТ

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що процес вступу Росії до Світової організації торгівлі не повинен перетворюватися на нескінченну історію.

"Наша позиція щодо вступу до СОТ залишається незмінною, вона не змінилася і вона полягає в наступному. РФ готова до вступу на нормальних, недискримінаційних умовах", - сказав Медведєв на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Чилі.

Президент РФ нагадав при цьому, що Росія пішла на низку самообмежень.

"Ми зробили все, що необхідно. Між тим цей процес затягнувся, це нас дратує", - сказав Медведєв.

За словами президента РФ, тепер решту шляху треба пройти швидкими темпами.

"Ми готові до кооперації з нашими партнерами. Питання полягає в тому, щоб решту шляху пройти досить швидкими темпами", - заявив президент Росії.

"Ми не робимо ніякої трагедії з того, що процес йде досить довго.

Але якщо країни-члени СОТ хочуть бачити Росію членом СОТ, не треба затягувати процес, необхідно прийняти остаточне рішення. Це взаємний процес. Головне, щоб він не перетворювався на нескінченну історію", - зазначив президент Росії.

Переговорний процес з приєднання Росії до СОТ розпочався у 1995 році.

Росія планувала завершити багатосторонні переговори щодо вступу до Світової організації торгівлі восени 2008 року, однак через низку політичних і економічних подій цей процес затягнувся.

Чергове загострення відносин на Кавказі викликало негативну реакцію США і низки інших країн. Під час передвиборчої гонки в США політики висловлювали думку, що Росії не місце у СОТ.

За матеріалом РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Медведєва дратує, що Росія ще не в СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі