пʼятниця, 01 липня 2016 17:02

Медсестри, архітектори та слюсарі найзатребуваніші у Швеції

Медсестри, архітектори та слюсарі найзатребуваніші у Швеції
www.veneya.com.ua

У Швеції для зростання зайнятості населення не вистачає медсестер, нянь, вихователів, архітекторів та слюсарів. Агентство зайнятості Arbetsförmedlingen прогнозує до середини 2017 року збільшення кількості робочих місць на 75 тисяч. Утім, аби досягти цього показника, країні не вистачає фахівців у деяких сферах, пише "Експрес online".

У рейтингу найзатребуваніших професій у Швеції першу сходинку посідають доглядальниці і помічники по догляду в будинках-інтернатах для дітей та молоді. Також у цьому списку - лікарі та медичний персонал: медсестри, хірургічні медсестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеським автокомпаніям не вистачає українських механіків

Швеція потребує учителів для людей з особливими потребами, вихователів, архітекторів, інженерів-будівельників, IT-фахівців. Бракує на ринку праці також кухарів, водіїв, малярів, слюсарів і каменярів.

Натомість шведський ринок праці перенасичений двірниками, продавцями, журналістами, біологами, банкірами, авіадиспетчерами, працівниками складу, працівниками пошти.

Зараз ви читаєте новину «Медсестри, архітектори та слюсарі найзатребуваніші у Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі