середа, 17 березня 2021 19:13

Майору-атовцю на пересадку кісткового мозку потрібно $126 тис.

Автор: Фото надане Оксаною Забажан
  У 29-річного Дмитра Забажана з Києва виявили  мієлодиспластичний синдpом. На пересадку кісткового мозку в Турції терміново потрібно $126 тис.
У 29-річного Дмитра Забажана з Києва виявили мієлодиспластичний синдpом. На пересадку кісткового мозку в Турції терміново потрібно $126 тис.

У 29-річного Дмитра Забажана з Києва виявили мієлодиспластичний синдpом. Йому потрібна термінова пересадка кісткового мозку. Вартість операції в Туреччині становить $126 тис.

"Усі негаразди в нашій сім'ї почалися в листопаді, коли захворіли коронавірусом. У лікарню потрапила я, чоловік, менша донька і мої батьки. Тато був дуже важкий і Діма був біля нього. 7 січня він помер. На похороні Діма був не природньо блідий. Я подумала, через психологічний стан. Тато його виняньчив змалечку, поки я вчилася в інституті. На дев'ятинах знову звернула на колір його обличчя сина. Він скаржився, що задихається. Ми вирішили, що це коронавірус. Діму поклали в госпіталь. Він тільки через два тижні зізнався нам, що в нього виявили мієлодиспластичний синдром. Його кістковий мозок не відтворює клітини крові. Я від шоку плакала перші п'ять днів. Потім зрозуміла, що треба щось робити. Знайомі розмістили інформацію в соцмеражах. Потроху почали поступати гроші. Були дзвінки від тих, хто мав такий діагноз. Давали поради, що робити й куди звертатися. Ми вдячні всім, бо для нас це теж цінна допомога", - розповіла Gazeta.ua мати Оксана Забажан.

Дмитро є військовослужбовцем, має звання майора. З початку війни був в зоні АТО. Йому потpібна алогенна тpансплантація кісткового мозку.

"Ми знайшли клініку, яка має лояльні ціни і добрі результати. Вирішили, з Дімою їхатиму я, бо дружина сина Юля теж військовослужбовець. І внучці Саші треба закінчувати 1 клас. Пересадку кісткового мозку Дімі треба робити терміново. Тому що може спpовокувати гостpий лейкоз, а це вже онкологія. Операція коштує 126 тисяч доларів. Я працюю педагогом, чоловік інженером, дочка студентка. Для нас це не реальна сума. Тому мусимо звертатися за допомогою до небайдужих людей", - каже Оксана Забажан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висока температура тримається три роки" - мамі двох малих дітей на лікування сепсису потрібна допомога

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 5168 7554 5914 3174 (Забажан Oксана Анатоліївна). Її контакти: 0 (68) 063 53 27.

Зараз ви читаєте новину «Майору-атовцю на пересадку кісткового мозку потрібно $126 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі