понеділок, 29 червня 2009 17:16

КНДР знову "наїхала" на США

КНДР знову "наїхала" на США
В понеділок, 29 червня, влада Північної Кореї заявила, що розміщення систем протиракетної оборони Гавайських островів є змовою проти країни. У відповідь КНДР пообіцяла укріпити свій ядерний арсенал.

Міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що він розпорядився про розгортання наземної мобільної ракетної системи перехоплення і системи радіолокації на Гаваях на тлі неспокійної обстановки в Північній Кореї. Не так давно японська розвідка розповсюдила відомості про те, що найближчим часом КНДР проведе черговий запуск ракет, одна з яких може бути направлена у бік Гавайських островів.

КНДР також указує, що США відправила свої атомні підводні човни і літаки-розвідники до Корейського півострова, що свідчить про бажання Америки захопити країну. За відомостями газети Трудової партії Північної Кореї "Нотон Сінмун" (Rodong Sinmun), США неодмінно почне "попередню ядерну війну на території КНДР". Америка, проте, ці заяви спростовує.

24 червня Північна Корея виступила із заявою про те, що зітре США з лиця землі, якщо керівництво штатів розв"яже війну. Перші звинувачення в розв"язуванні війни з боку Пхеньяну прозвучали на адресу президента США БаракаОбами,<>коли він пообіцяв захистити Південну Корею від ядерного удару.

Загострення конфлікту в Північної Кореї почалося після того, як 25 травня Пхеньян провів підземні ядерні випробування, а також запустив декілька ракет малої і середньої дальності. За відомостями японської розвідки, запуск ракети у бік Гавайських островів може відбудуться в період з 4 по 8 липня. Проте існує думка, що ракета дальністю 5 - 6,5 тисяч кілометрів не зможе подолати відстань до Гавайського архіпелагу, що становить 7 тисяч кілометрів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР знову "наїхала" на США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі