четвер, 24 вересня 2009 10:52

Кишинів наполягатиме на виводі з Придністров"я російських військ

Кишинів наполягатиме на виводі з Придністров"я російських військ
Молдова наполягатиме на виводі з Придністров"я російських військ і озброєння, заявив сьогодні журналістам виконуючий обов"язки президента Молдови, голова парламенту Міхай Гімпу після своєї зустрічі в Кишиневі з главою адміністрації президента Російської Федерації Сергієм Наришкіним.

Він відзначив, що придністровська проблематика і питання виведення російських військ і озброєння зачіпалися в ході зустрічі з главою адміністрації президента РФ. За словами Гімпу, ці питання планується обговорити і на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим у рамках саміту глав держав СНД, який пройде в Кишиневі 9 жовтня 2009 р.

Гімпу сказав, що в ході зустрічі з Наришкіним він попросив Росію надати допомогу в вирішенні придністровської проблеми, оскільки інші проблеми, зокрема соціально-економічні, Молдова може вирішити або самостійно, або за допомогою західних партнерів.

Він підкреслив, що Молдова зацікавлена в швидкому вирішенні придністровської проблеми на користь громадян, щоб вони жили в цілісній, нормальній, демократичній державі. За словами в.о. президента Молдови, придністровська проблема є найделікатнішою у відносинах Молдови з Росією. Він підкреслив, що республіка виступає за розвиток і зміцнення добрих відносин з РФ і розраховує на допомогу Росії у вирішенні придністровської проблеми, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Кишинів наполягатиме на виводі з Придністров"я російських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі