четвер, 25 червня 2009 12:00

Воронін заявив, що Росія зняла всі обмеження на молдавські товари

Воронін заявив, що Росія зняла всі обмеження на молдавські товари
Росія зняла всі обмеження на постачання до РФ товарів з Молдови. Про це на проведеній сьогодні прес-конференції повідомив чинний президент, голова парламенту Молдови і лідер правлячої Партії комуністів Володимир Воронін, розповідаючи про підсумки свого робочого візиту до Москви 22 червня 2009 р. і домовленості, досягнуті під час зустрічей з президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим і головою уряду Володимиром Путіним.

Воронін назвав також важливою готовність російської влади негайно розпочати впровадження пакету законів із захисту прав молдовських громадян, які працюють в Російській Федерації.

За словами молдовського лідера, в Москві обговорювалася також і тема придністровського врегулювання. Він наголосив, що сторони підтвердили, що придністровську проблему можна вирішити у форматі переговорів "5+2" (Росія, Україна, ОБСЄ, ЄС, США, Молдова, Придністров"я) на основі принципів суверенітету і територіальної цілісності Молдови.

Воронін зазначив, що деякі аналітики подейкують про те, що його поїздка до Москви - чергове свідчення зміни зовнішньополітичного курсу Молдови, так само як і підтримки Росією Партії комуністів на виборах. "Очевидно, що ці спекуляції вигідні тільки тим, хто бажав би, щоб Молдова лишилася наодинці зі своїми проблемами", - заявив Воронін. Він наголосив, що поїздка до Москви - це чергове свідчення зусиль влади Молдови задля забезпечення стабільності і справжнього економічного суверенітету. Президент сказав, що надзвичайно вдячний російським партнерам за розуміння тієї непростої ситуації, в якій опинилася країна, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Воронін заявив, що Росія зняла всі обмеження на молдавські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі