вівторок, 23 грудня 2008 16:29

Росія уклала з Молдовою найбільший контракт на постачання енергії

Росія уклала найбільший в історії контракт на постачання електроенергії до Молдови, повідомляє РІА Новости. За словами замміністра економіки і торгівлі Молдови Тудора Копача, щомісячно Молдовська ГРЕС, що належить російській компанії "Інтер РАО ЄЕС", поставлятиме 200-220 мільйонів кіловат.

Даний контракт укладений на 15 місяців - з 1 січня 2009 до 31 березня 2010 року. Копач відзначив, що на підставі договору Молдова зможе забезпечувати себе електроенергією впродовж тривалого часу. Аналогічний контракт з Україною діє тільки до кінця червня 2009 року. При цьому електроенергія, що поставляється з ГРЕС , повинна майже повністю покрити внутрішнє споживання країни. Вартість електроенергії з Молдовської ГРЕС для Молдови складе 5,7-5,8 цента за один кіловат.

Постачання для споживачів Молдови зможуть збільшити завантаження Молдовської ГРЕС до чотирьох-п"яти енергоблоків з дванадцяти існуючих. Останніми роками працювали тільки два-три енергоблоки.

Молдовська ГРЕС - один з найбільших виробників електроенергії в регіоні. Підприємство розташовується в місті Дністровськ на території невизнаної Придністровської Молдовської Республіки. Її потужність складає 2,52 тисяч мегават, а пропускна спроможність зв"язаних ліній електропередач дозволяє експортувати до 1,2 тисяч мегават електроенергії. У 2004 році вона була приватизована, а в 2005-му - придбана "Інтер РАО ЄЕС".

Зараз ви читаєте новину «Росія уклала з Молдовою найбільший контракт на постачання енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі