пʼятниця, 15 травня 2009 11:16

Кіркоров відмовився від суддівства на "Євробаченні"

Кіркоров відмовився від суддівства на "Євробаченні"

Співак Філіп Кіркоров зняв із себе обов"язки глави журі музичного конкурсу "Євробачення-2009". Його місце займе продюсер Ігор Матвієнко.

"Я вдячний за честь, надану мені організаторами конкурсу, бути головою професійного журі конкурсу. Проте я вважаю, що мені варто утриматися від участі в суддівстві у складі професійного журі", - йдеться у заяві Кіркорова.

Своє рішення він пояснив тим, що бере "дуже активну участь в житті конкурсу, а з деякими з конкурсантів - як, наприклад, із Сакісом Рувасом, - мене пов"язують багаторічні дружні взаємини".

На думку співака, "це може викликати в учасників і їхніх країн сумніви в об"єктивності рішень російського журі".

"Зрозуміло, і я, і мої колеги чудово розуміємо, що для професіонала, коли він виставляє бали конкурсантам, ніякі особисті симпатії ролі не грають. Проте я не можу допустити навіть щонайменшої можливості сумнівів в об"єктивності професійного російського журі, тому ухвалив рішення вийти з його складу. У фіналі конкурсу я візьму участь як коментатор російського ефіру", - відзначив Кіркоров.

У свою чергу, директор зі зв"язків з громадськістю Першого каналу, Head of PR "Євробачення-2009 Лариса Кримова сказала: "Ми з розумінням віднеслися до прохання Філіпа і цінуємо його бажання захистити конкурс від будь-яких проблем".

"Ми запропонували Філіпу Кіркорову очолити журі не тільки як одному з найулюбленіших в країні артистів, але і як людині, яка впродовж 15 років уважно стежила за конкурсом, була і його учасником, і продюсером виконавців, які успішно виступали на "Євробаченні". Упевнені, ніщо не перешкодило б Філіпу бути об"єктивним суддею. Але ми поважаємо його рішення і приймаємо його", - відзначила вона.

Кримова також повідомила, що професійне російське журі "Євробачення-2009" очолить продюсер Ігор Матвієнко.

Нагадаємо, що раніше Кіркоров висловлював іншу думку з приводу свого суддівства і був більш упевнений в об"єктивності.

"Це дуже почесна місія. Я намагатимусь зробити все від мене залежне, щоб голосування було об"єктивним і чесним. Упевнений, що колеги, які будуть в журі, думатимуть також",- сказав він.

Півфінали "Євробачення" відбулися 12 і 14 травня, фінал очікується 16 травня. Цього року в конкурсі беруть участь співаки і музичні колективи з 42 країн.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кіркоров відмовився від суддівства на "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі