вівторок, 22 листопада 2022 12:31

Іран наближується до можливості виробляти ядерну зброю

Іран наближується до можливості виробляти ядерну зброю
Іран покращує своє вміння збагачувати уран. Фото: eastnews.ua

Іран збагачує уран до 60-відсоткової чистоти на своєму ядерному майданчику "Фордо".

Про це телевізійна мережа SNN заявила через день після того, як Міжнародне агентство з атомної енергії ООН ухвалило резолюцію із закликом до Тегерана співпрацювати з розслідуванням МАГАТЕ. Воно пов'язане зі слідами урану, виявлених на трьох незаявлених об'єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран попросив РФ про допомогу в ядерній програмі – CNN

Для виробництва зброї необхідне збагачення урану до 90%. Але до угоди 2015 року Іран збагачував уран до 20%. Угода стосувалася обмеження збагачення на рівні 3,67%.

У вересні МАГАТЕ припускало, що Іран збільшив свої запаси високозбагаченого урану до рівня, який на один короткий технічний крок відділяє його від можливості виробляти зброю.

Докази того, що Іран допомагає РФ вести війну проти України, очевидні й загальнодоступні. Водночас Іран і Кремль стають дедалі ближчими через свою ізоляцію.

Російська Федерація може консультувати Іран щодо придушення протестів у країні, зокрема присвячених 40 дням зі смерті 22-річної Махси Аміні. Сполучені Штати Америки бачать усі ознаки цього.

Зараз ви читаєте новину «Іран наближується до можливості виробляти ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі