четвер, 15 вересня 2011 12:42

Інтернет-троль потрапив до в'язниці на півтора року

25-річний житель Великобританії Шон Даффі був засуджений до 18 місяців тюремного ув'язнення за тролінг в інтернеті. Тролінгом називається розміщення коментарів в інтернеті з метою викликати конфлікти між учасниками або взаємні образи

Як повідомляє Guardian, Даффі заходив на сторінки пам'яті соціальної мережі Facebook (акаунти вже померлих) і розміщував там образливі повідомлення на кшталт "Я заснула на рейках, лол" на сторінці 15-річної Наташі Макбрайдт, яка кинулася під поїзд (причиною стало повідомлення анонімного хулігана на її сторінці також в одній із соціальних мереж і цькування в школі). Потім він розмістив на YouTube відео "Наташа-паровозик", вклеївши обличчя жертви на панель вигаданого двигуна.

Останньою жертвою Даффі став 14-річний Джордан Купер з Вашингтона, якого зарізали на вулиці. Даффі створив групу під назвою "Джордан Купер шматочками" з аватаркою у вигляді ножа, з якого капала кров. Також він розмістив відео на YouTube, в якому були фотографії жертви із закресленими очима.

"Ви заподіяли нестерпні страждання скорботним сім'ям, - заявив суддя, виголошуючи вирок інтернет-тролю. - Ваші злочини настільки серйозні, що покаранням для них може бути тільки тюремне ув'язнення".

Даффі також на 5 років заборонили виходити в соціальні мережі, включаючи Facebook, Twitter, YouTube, Bebo і Myspace. Тепер він зобов'язаний повідомляти поліцію про кожну купівлю телефона, в якому є доступ до інтернету. Суд також повідомив, що Даффі страждав від синдрому Аспергера і розважався лише алкоголем і троллінгом.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-троль потрапив до в'язниці на півтора року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі