понеділок, 22 січня 2024 13:37

Ігнат пояснив, як вплине на війну смерть пілотів А-50 та Іл-22

Ігнат пояснив, як вплине на війну смерть пілотів А-50 та Іл-22
Ліквідували пілотів, які довго навчаються. Фото: Wikimedia

Смерть пілотів російських літаків А-50 та Іл-22 створила для окупантів проблеми.

Це знизило здатності ворога, сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Я вже теж дивився в їхніх пабліках "Вечного полета, братья" рубрику, де некрологи вже з'являються потихеньку. Бачимо, що там і полковник є. Але передусім молоді офіцери. Я навіть здивувався, якщо чесно, що молодші лейтенанти були на бортах цих літаків. І будь-яка втрата, навіть якщо це молодий офіцер, то це випускник військового вишу, в якому навчають п'ять років. Плюс ще кілька років він практикується вже безпосередньо у військах, ну і плюс має бойовий досвід вже як мінімум два роки, на жаль, у бойових діях. Ми говоримо про А-50, також про Іл-22. Там же два борти були знищені", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія під час війни втратила понад 300 літаків - інфографіка

На кожний літак є по два екіпажі, це світова практика.

Інший російський літак А-50 знову невдовзі з'явився в акваторії Азовського моря. Але він не підлітав так близько, як раніше.

"А чим ближче він підлітає до нашого узбережжя, тим далі може проводити радіолокаційну розвідку в повітряному просторі нашої держави. Тому вже так не наважується і це добре", - вказав Ігнат.

Збиття російських літаків А-50 та Іл-22 серйозно не вплине на можливості окупантів обстрілювати Україну. Дрони і ракети росіяни програмують ще на землі, заявляв раніше речник Командування Повітряних сил Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, як вплине на війну смерть пілотів А-50 та Іл-22». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі